Vi skaber sammenhæng i den offentlige sektor

De seneste år har den offentlige sektor i Danmark øget sit fokus på digitalisering – og al den tvetydighed og kompleksitet som følger med begrebet. De fleste instanser har allerede inkluderet et punkt omkring digitalisering, kunstig intelligens, big data eller lignende i deres overordnede mål for de kommende år. Endvidere har flere også modtaget de nødvendige midler til både at kickstarte og drive en digitaliseringsrejse. Men på trods af det øgede fokus og de ekstra midler, så står mange tilbage med det samme spørgsmål.

 

“Hvordan får vi accelereret den digitale transformation, og hvad skal vi prioritere i morgen for at skabe værdi?”

 

 

Vi har talt med 30+ offentlige instanser

Hos Intellishore ønsker vi at skabe transparens og sammenhæng i den offentlige sektor ved at udnytte mulighederne for at arbejde smartere med data og teknologi. Vi har været i dialog med over 30 offentlige instanser i Danmark og dette har givet os et unikt indblik i de udfordringer og muligheder som mange i branchen sidder med. Her er et udsnit af dem, vi har snakket med:

ud af 30 har digitalisering som strategisk fokus
og størstedelen af initiativer har et digitaliseringselement indbygget
ud af 30 mener det hele handler om teknologi
når det egentligt handler om forretningsmæssig værdirealisering
ud af 30 har fået tildelt midler
men er i tvivl om, hvor de skal bruges

Gennemgående har vi identificeret fire kritiske fokusområder

Gennemgående har vi identificeret fire kritiske fokusområder

001 | Få mere ud af skattekronerne
Fokus på at identificere de mest værdiskabende tiltag på digitaliseringsrejsen.

002 | Gennemlys kerneprocesser
Skab transparens og øg beslutningsdygtigheden fra direktionen til gulvet.

003 | Arbejd smartere. Udstil. Del. Anvend.
Etabler åbent datasamarbejde på tværs af den offentlige sektor – og gør data mere tilgængelig og forståelig for både organisationer og borgere.

004 | Udnyt teknologisk disruption
Skab platform og læringsunivers for at eksplorere teknologiske muligheder.

Vores arbejde af Sikkerhedsstyrelsen

Udover vores interviews med en lang række forskellige offentlige instanser, så har vi også netop gennemført to projekter for Sikkerhedsstyrelsen i forbindelse med deres digitale transformation. Sikkerhedsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har til opgave at gøre sikkerhed så ukompliceret som muligt og for, at Danmark skal være et attraktivt land at drive virksomhed i og et trygt land at være forbruger i. De har bl.a. ansvar for teknisk sikkerhed indenfor el, gas, forbrugerprodukter og fyrværkeri.

Case 001 | Udnytte Eksterne Datakilder

Case 001 | Udnytte Eksterne Datakilder

Sikkerhedsstyrelsen havde en klar vision om at blive mere datadrevet ved at udnytte eksterne datakilder til at udvide deres beslutningsgrundlag.

De havde allerede en stærk digital dagsorden, men havde brug for vores hjælp til at identificere mulighederne for datasamarbejde til at styrke deres nationale overvågningsprocesser.

Resultatet

  • Identificering, evaluering og prioritering af eksterne use-cases
  • Forankring af brugssager med stort indflydelsespotentiale direkte i deres strategiske portefølje

Case 002 | Digitale Styringstavler

Case 002 | Digitale Styringstavler

Sikkerhedsstyrelsens ambition om at digitalisere deres sagsstyring og blive mere datadrevet i deres beslutningsprocesser havde også affødt et projekt om at digitalisere deres styringstavler for at skabe en dybere indsigt i kerneforretningen gennem automatiseret dataintegration.

For at lykkedes med dette projekt hjalp vi med at optegne ’kunderejsen’ samt modellering og visualisering af beslutningsdygtig data.

Resultat:

  • Implementering af Microsoft Power BI løsning til 14-dags møder samt daglig overvågning og beslutningstagning
  • 12-måneders digitaliseringsplan med adskillige ‘sprints’ –
    første 4 sprints er succesfuldt implementeret
  • Transparens fra direktionen til alle funktionelle områder
"Sammen med Intellishore er det lykkedes os at identificere potentielle datapartnerskaber, der gør os i stand til at levere højere sikkerhed til de danske borgere - på en mere effektiv måde. Yderligere har de assisteret os med at digitalisere vores kerneprocesser fra optegning af kunderejsen til modellering og visualisering af beslutningsdygtig data; hertil skabe transparens fra direktionen til alle funktionelle områder."
Lone Saaby
CEO, Sikkerhedsstyrelsen

Har du lyst til at høre mere?

Er du på udkig efter inspiration til, hvordan I kan kickstarte eller komme videre med jeres digitale transformation? Så er du meget velkommen til at række ud til os. Vi vil meget gerne dele ud af vores viden.
Sonu Banga
Founding Partner